Waarom videoportretten werken

Sociale innovatie in video.

Brand Yourself gaat over mensen. En onze portret video’s zijn onderdeel van sociale innovatie. Met deze video’s vermenselijken we personen en verbinden we afdelingen en bedrijven. Het zorgt direct voor een betere samenwerking tussen mensen en afdelingen. Meer begrip. Soft skills komen aan bod en daardoor kunnen mensen zich aan elkaar relateren. Banen anno nu zijn minder concreet en de mensen worden steeds belangrijker.

WAAROM? Er is een reden dat zoveel content marketeers video en testimonials  combineren. Omdat het werkt! Video testimonials zijn een van de snelst groeiende manieren om je boodschap te verkondigen in content marketing. 

Wij, bij DitzTV, hebben dit zelf getest. En wat blijkt? Portret video’s scoren bovengemiddeld op LinkedIn en er zijn organisch meer views dan bij ander video content. Daarnaast lokken de video’s reacties en likes uit en zorgen ze voor directe leads, conversie en uiteindelijk tot meer omzet!* Ook krijgt de geportretteerde leuke reacties uit zijn of haar netwerk wat weer leidt tot meer engagement. 

Voorbeeld van een reactie: ”Wow Marjolein wat super! Je spat van het scherm af, goeie energie!”

 

WAT? Een portret video van 30 tot 50 seconden. De geïnterviewde kijkt recht in de camera (middels een nieuwe techniek uit Amerika) en vertelt over zijn of haar persoonlijke en professionele drive. Een interview die in maximaal 1 uur wordt opgenomen en uiteindelijke teruggebracht wordt naar een video van 30 tot 50 seconden. Uitgewerkt wordt op een mooie, persoonlijke en professionele manier.

*Dit blijkt uit de campagnes die we hebben gedaan voor Freelancers United, The Student HotelVaccinatieboekje en met onze eigen testvideo.

Kijk, dit kan DitzTV. Gewoon een eerlijk sprankelend filmpje maken. Dat is dus helemaal niet gewoon. Dat is een groot talent.  Sabine en haar creatieve energie zijn er, maar haar ego laat ze thuis. Daarmee laat ze jou spreken.

Marije Koets

Eindbaas , Freelancers United

DitzTV made our great quality content videos. There’s a reason that so many content marketers are using both video and testimonials: because they work. And when you put them together, you have a marketing tactic that drives social shares, brings more traffic to your site, builds trust with your audience, and converts customers.

Claire Skudder

Product marketing manager,
The Student hotel