Het verbinden van mensen en organisaties door video

Alles draait om mensen.

Wat mij als mens en filmmaker dagelijks bezighoudt zijn de verhalen van de mensen om me heen. Of ik nu in Nederland ben of op reis. Waarom doen mensen wat ze doen? Alle mensen hebben verhalen. Grote verhalen en kleine verhalen. Mooie verhalen of verdrietige verhalen. Verhalen over kleine dagelijkse gebeurtenissen of grote levensverhalen. Hoe groot of klein de verhalen ook zijn, inspirerend zijn ze altijd.

Het luisteren naar iemands verhaal is een kunst. Maar het vertellen van een verhaal ook. Een verhaal goed vertellen is makkelijker als het jouw verhaal is. Als je vertelt vanuit je energie en je passie en anderen daar graag deelgenoot van maakt.

De essentie van geluk

Ik ben ervan overtuigd dat alle mensen uiteindelijk hetzelfde verlangen. Natuurlijk verschilt de nuance per cultuur, maar in essentie zijn onze behoeftes hetzelfde. We willen liefde geven en halen uit relaties, zoeken een hecht netwerk om ons heen van vrienden, familie en collega’s die om ons geven. Ook wensen we een veilig thuis, goed eten en hebben we daglicht en nachtrust nodig om te functioneren. Geluk zit juist in de kleine dingen. Om vervolgens de tijd en ruimte te nemen om die te kunnen opmerken.

 

 

In beweging

Het leuke aan mijn werk als regisseur is dat ik mensen mag bevragen over het waarom. Wat beweegt iemand in Buenos Aires om een nieuw schoenenmerk op te zetten of om in dezelfde stad yogalerares te worden.* Waarom wordt een vrouw in India tuktuk chauffeur? Waarom houdt de een van dansen en de ander van puzzelen? Hoe kan het dat deze mensen er zoveel plezier uit halen om dat dag in dag te doen? Het zit in de passie die ieder mens in zich heeft. Hoe groot of klein die ook is. Of die nou gevoed is door blijheid of door verdriet. Door deze passie te vangen op camera, raak je mensen. Breng je emoties teweeg en inspireer je anderen tot beweging.

Verhalen vangen

Het is mijn werk om de passie van mensen op beeld te vangen. Om mensen te raken en beweging te creëren die soms onmogelijk lijkt. En uiteindelijk mensen (anders) te laten denken en doen. Ik word ontzettend blij van het luisteren naar gepassioneerde verhalen, deze vangen in beeld en daar mensen meer raken. Dat is nou mijn passie.

DitzTV, real stories, real people. *Bekijk hieronder het verhaal van Marcela. Yoga lerares in Buenos Aires. Als deze dame geen passie en energie kan overbrengen! Portraits of a city is een documentaire project van Sabine van Ditzuijzen en Emilia van Tuyll.

https://vimeo.com/61058787https://vimeo.com/62371869