Durf jij op deze stoel te gaan zitten en je verhaal te vertellen?

  • Blog
  • January 8, 2021

Jouw verhaal, jouw missie, jouw zielsmissie. Maar hoe krijg je dat over de bühne? Wat is de kern van jouw bedrijf en hoe breng je dat over op camera met de juiste woorden? Waarom doet jouw bedrijf wat het doet, wat is het hogere doel en wat is de motivatie erachter? Door transparante communicatie, door kwetsbaar, maar ook daadkrachtig te communiceren over hetgeen je bedrijf doet kom je binnen bij de mensen en hun hart.

Maar hoe doe je dat?

  1. Geloof in wat jij of je bedrijf doet, sta erachter en voel het in je lijf.
  2. Kort, hou je boodschap onder 1 minuut en bedenk dat je veel extra informatie altijd kwijt kan in aanvullende tekst. Als mensen getriggerd worden door je video en ze echt geïnteresseerd zijn nemen ze ook de tijd om zicht verder te verdiepen.
  3. Bedenk of je zelf weet wat je bedrijf nou echt doet, en wat de missie en kern is. Als je in 1 zin moet uitleggen wat jouw bedrijf doet, wat zou dat dan zijn? Vul aan met context en triggers en uiteraard een call to action.

 

4. Wees voorbereid, ga oefenen. Het wordt echt leuk op een gegeven moment. Wees je bewust van je kwetsbaarheid en ook het stemmetje in je achterhoofd dat zegt dat je dit niet kan of dat je niet mooi op camera bent. Durf te praten. Als jij het verhaal al niet kan vertellen, wie gaat het dan voor je doen?
5. Laat je door iemand interviewen die echt geïnteresseerd is in je verhaal en die kritisch is en doorvraagt, alleen dan krijg je het echte verhaal naar boven.

6. Wat is het doel van de video? Kom daar altijd weer bij terug als je het interview opneemt.

7. Gebruik de volgende guideline voor je script: Trigger/intro die pakkend is en de kijker vasthoudt (eerste 3 seconden zijn heel belangrijk voor het kijkgedrag van je verdere video), dan naar de context, waarom kijken we naar deze video, wat brengt het mij als kijker? Welk probleem lossen jullie op en dan naar de call to action, met logo en website, evt interactieve knop.

Kortom, door jouw verhaal te vertellen laat jij – en je bedrijf een goede indruk achter. Ben jij klaar voor de next step? Breng het verhaal van je hoofd naar woorden, naar acties. En ga het leven.